PIKÓ GÁBOR
építész, településmérnök, műszaki ellenőr

PIKÓ GÁBOR
építész, településmérnök, műszaki ellenőr
AKTUÁLIS
Példa alcím

PIKÓ GÁBOR
építész, településmérnök, műszaki ellenőr

Épül az Agyagos utcai lakóház 

Az első, saját kivitelezésben készülő lakóépület építését kezdtük meg 2015. márciusában Vonyarcvashegyen. A 65 nm pinceszinttel és 75 nm földszinti alapterülettel rendelkező lakóház zsalukő pincefalakkal, monolit födémekkel és a földszinten kisméretű tégla falszerkezettel készül. A ház érdekessége, hogy bizonyos faltestek kisméretű vályogtéglából épülnek, javítva ezzel a ház páraháztartását. Az épületet szándékosan nem terveztem passzívházként, de az épület hő- és páraháztartása kiváló lesz.

A befejezés várható ideje: bizonytalan. :)

És a végén talán ilyen lesz: 


Gyenesdiás, egy egységes lakóépület

Az építési engedély megszerzését követően indulnak Gyenesdiáson az oldalt látható látványtervek szerint készülő lakóépület kivitelezési munkálatai. 

A családi ház földszintjén lévő helyiségek (nappali, konyha, étkező, 4 szoba, kamra és vizes helyiségek) egy nagy méretű átriumot fognak közre, így biztosítva minden helyiség számára a megfelelő napfényt. Az alapvetően nyeregtetős épülettömeg tetőtere külső lépcsőn (és egy tetőteraszon keresztül) közelíthető meg. Az utcafronton félnyeregtetővel fedett nyitott tér biztosítja a gépkocsik elhelyezését.

Reményeim szerint a ház élhető otthont fog tudni biztosítani a 3 gyermekes család számára.